.

  Het halen van het rijbewijs voor auto begint met het theoretische gedeelte. Voor het theorie-examen leer je onder meer alle belangrijke verkeersregels en borden, zoals die in de Wegen Verkeers Wet (WVW) staan.
Theorielessen

Wij begeleiden onze kandidaten op weg naar het theorie-examen. Zo leveren wij het benodigde lesmateriaal
Theorie-examen
Het theorie-examen wordt afgenomen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Onze kandidaten doen meestal examen in heerlen. Tijdens het examen krijgen de kandidaten 50 vragen voorgelegd, waarvan er maximaal 6 fout beantwoord mogen worden. De vragen bestaan uit een afbeelding op een groot televisiescherm met daarbij te lezen de vraag en (bij meerkeuze) de mogelijke antwoorden. Ook wordt de vraag voorgelezen. Er zijn vier verschillende soorten vragen:
 - ja/nee
 - A/B/C

 - open vragen
Bij het examen moet je de volgende documenten bij je hebben:
Legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)
Theorie-examenkaart (verkrijgbaar op examenlocatie)
Recente pasfoto, kleur of zwart wit ( recht van voren)
Het examen duurt ongeveer drie kwartier en de kandidaten krijgen kort na het examen te horen of zij geslaagd zijn of gezakt. Wie geslaagd is, krijgt meteen het theorie-certificaat voor de auto . Wie gezakt is, krijgt een uitslagformulier waarop staat in welke categorieŽn (bijvoorbeeld verkeersborden, voorrangsregels) de fouten zijn gemaakt. Zo kan er voor het herexamen extra aandacht worden besteed aan de zwakke punten.

 - Verkeersborden : Klik hier

 - Enkele oefeningen voor je theorie examen : Klik hier